Night of the Scum

topiou.jpg

Wanneer begon het allemaal…

De eerste editie van NIGHT OF THE SCUM vondt plaats op 15 maart 2018 en werd een avond waar mensen elkaar konden ontmoeten en samenzijn. Film en maatschappelijke betrokkenheid zijn de pijlers van dit evenement.

We wensten met dit project verschillende kansen te creëren. Zo willen wij iedereen de mogelijkheid geven om zich uit te leven op een positief geïnspireerd evenement dat beantwoordt aan zijn verlangen om kennis te maken met de diversiteitsaspecten van de samenleving. We willen ook kansen creëren voor nieuwe en opkomende artiesten die hun talent kunnen presenteren aan een grote menigte. Verder willen we kansen bieden voor jongeren om mee te werken aan de realisatie van een (kort)film en zo kennis te maken met de filmwereld, alsook het genot en bijhorende waarden te ervaren in het realiseren van een positief project. Het audiovisueel project gerealisseerd door deze jongeren en jongvolwassenen zal dan steeds vertoond worden aan een groot publiek tijdens het event.

Het evenement vind altijd plaats op een adembenemende locatie. Dit plekje in Borgerhout, een district van de stad Antwerpen, wordt omschreven als ‘dé cultuur tempel van Vlaanderen’, namelijk De Roma. De Roma is een sociaal en cultureel centrum voor kunsten gelegen in een cinemazaal uit de jaren '30. Een veelheid aan activiteiten hebben er hun thuis: van klassieke concerten wereld muziek, jazz, pop, rock en chanson tot oude en nieuwe films, theater en dans performances en bal populair…

Met haar kwaliteitsvolle, inhoudelijke en organisatorische aanpak zal dit nieuw evenement een opgemerkt initiatief zijn in Antwerpen en daarbuiten. ‘THE NIGHT OF THE SCUMS’ beantwoord aan de actuele behoeften van vele doelgroepen en zal de basis vormen voor een jaarlijks succesvol gebeuren.

De volgende editie zal plaats vinden op 15 maart 2019.

VOL S VOL.jpg

Night Of The Scum Edition 2019

Scum Studios is er weer met een nieuwe editie van Night of the Scum! Na een eerste geslaagde editie verwennen wij het publiek opnieuw met een heerlijke avond vol entertainment. Niemand minder dan Jeron DeWulf, bekend van Foute Vrienden, en Youssef El Moussaoui, gekend van zijn succesvolle shows Helemaal Alleen en Yallah naar België, verwennen het publiek met comedy van de hoogste plank. De originele a cappellagroep D-Base A-capellagroep zorgt voor de muzikale noot.

In De Roma kijken we ook uit naar Baas van ’t Stad, de comedy sketch van Scum Studios over het reilen en zeilen op 't Schoon verdiep. De avonturen van Bart De Wever en Jinnih Beels brengen een vleugje humor in het turbulent Vlaams politiek landschap en zullen iedereen doen glimlachen.

En hold your horses, het programma is nog niet klaar! Het neusje van de zalm is een prominente special guest uit de Vlaamse filmwereld die een unieke keynote zal geven over jong divers talent in de industrie!

check out www.deroma.be voor tickets.